Auktoriserad bergsprängare

Känner du dig osäker på vem du ska anlita för din sprängning? Låt oss hjälpa dig, för oss på Värnamosprängtjänst är det nämligen en självklarhet att vara en auktoriserade bergsprängare. Du som tar hjälp av oss kan känna dig trygg med att vi utför din bergsprängning korrekt och säkert. Oavsett om du är en privat kund, ett företag eller liknande ska du som anlitar oss ska känna dig fullständigt trygg med kvalitén på våra utförda arbeten.

Varför välja en auktoriserad bergsprängare?

Sprängning av berg skiljer sig markant från resterande utföranden inom bygg- och anläggningsbranschen. Regelverken som gäller bergarbete definierar kanske mer än för många andra områden speciella ansvarsförhållanden och ansvarspersoner. Bergsprängning är och kan vara extremt farlig, särskilt när den utförs av okunniga och oseriösa personer. Trots att sprängindustrin är extremt farlig så finns det dock tyvärr än idag många som tummar på reglerna och säkerheten.

Syfte – auktoriserad bergsprängare

Syftet med Auktoriserad Bergsprängare är att garantera beställaren företag med den kunskap som krävs för att utföra bergsprängningar enligt svensk lag och övriga branschregler. Företagen skall minimera riskmoment och samtidigt leverera en hög kvalité. Du kan enkelt kontrollera sprängfirman genom att be om relevanta tillstånd såsom sprängkort, ADR-kort etcetera. Ta gärna även referenser på företaget du planerar att anlita. Men framför allt vara noggrann med att företaget är auktoriserad bergsprängare!

Kontakta oss

Har du frågor eller funderingar kring våra tjänster och vad det innebär att vara en auktoriserad bergsprängare, tveka inte att kontakta oss. Vi hjälper dig i Värnamo, Jönköping, Ljungby, Gnosjö och Växjö med omnejd. Ser fram emot att utföra säker och kvalitativ sprängning åt dig!